- Keuken Glutenvrij, Vegetarisch, Zuivelvrij
Porties | Prep Tijd | ||||||
2personen | 10minuten | ||||||
Passieve Tijd | |||||||
10minuten | |||||||
|
|
Ingrediënten
- 500gram aardappelenvoorgeschilde en kruimige
- 400gram boerenkool met rode peper-rode paprika
- 1beetje gedroogde Spaanse peper
- 1eetlepel grove mosterd
- 250gram kastanjechampignons
- 1teentje knoflook
- 1eetlepel kokosolie
- 1/2stuk limoen
- 1beetje zout
- Instructies
- Doe de voorgeschilde en kruimige aardappelen in een grote pan. Voeg water toe totdat de aardappelen voor de helft onder water staan.
- Voeg de boerenkool met rode peper-rode paprika toe en doe de deksel op de pan.
- Zet de pan op het vuur en laat het 20 minuten zo staan. Zet na zo’n 2 minuten het vuur laag. Het water kookt dan al en blijft toch wel koken.
- Snijd de kastanjechampignons in dikke plakken.
- Hak het teentje knoflook fijn.
- Nu heb je als het goed is minimaal 10 minuten pauze. Ga pas 5 minuten voordat de boerenkool en aardappels gaar zijn verder met het bereiden van de kastanjechampignons.
- Doe een eetlepel kokosolie in de pan en voeg de fijngehakte knoflook toe.
- De er vervolgens de kastanjechampignons bij samen met het sap van een halve limoen, wat gemalen gedroogde Spaanse peper en een beetje zout.
- Roerbak het geheel kort totdat de kastanjechampignons beginnen te slinken. Haal dan de pan direct van het vuur.
- Haal de pan met de aardappelen en de boerenkool van het vuur en voeg wat zout en een eetlepel grove mosterd toe.
- Stamp het geheel tot een boerenkoolstamppot en verdeel het over de borden.
- Schep er vervolgens de kastanjechampignons bovenop en klaar is je vegetarisch boerenkoolstamppot.
- Eet smakelijk!