Pompoensoep met omeletstukjes, zoals gegeten op de Pompoendag 2018.
Ingrediënten
- Pompoen 15 kilo pompoenvlees ( bruto 20 kilo )
- 10 middelmatige uien
- Tenen knoflook ( naar wens )
- Al Andaluskruiden ( blikje Jonnie Boer )
- Blik kokosmelk
- Bouillon van kip, 2 liter. Kan ook met water als je vega wilt.
- Miso pasta ( eko plaza ) Mild barley miso van het merk Lima
- Sambal oelek
- Bak olijfolie van Oil and vinegar. ( Vughterstraat te ’s-Hertogenbosch )
- Peper
- Zout
Bereiding
Hak de pompoen in stukken, schil hem indien nodig, en doe ze in een ruime pan. Voeg de kokosmelk toe en doe er een beetje water bij zodat ze niet aanbranden. Peper zout naar wens. Deksel op de pan en een zacht vuurtje laat ze garen. Af en toe omroeren om gelijkmatig gaar te laten worden, en aankoeken te voorkomen.
Uien schillen en snijden. Niet te grof, niet te fijn. Daarna met ruim Al Andalus kruiden bakken in een platte pan met een flinke scheut olijfolie. Olie goed verwarmen maar ook weer niet absurd heet. Kruiden moeten wel hitte hebben om goed de smaak los te laten. Als de pompoen begint te garen doe je de gebakken uien erbij en de bouillon. Even lekker door laten trekken. Dan met de blender door de pan en daar is de soep. Dan voeg ik de miso pasta toe. ( pasta in kopje warm water en oproeren ) Op deze hoeveelheid half kopje. Even proeven en op smaak maken indien nodig.
Omeletreepjes
De omelet is gemaakt van ei en groente. 20 eieren loskloppen. 2 uien en twee paprika’s heel klein in stukjes snijden. Aanbakken met Al Andalus kruiden in een platte pan met olie, peper, zout, sambal. Daarna de warme groente door het losgeslagen ei roeren en terug in de pan met nieuwe olie. Deksel op de pan en op een heel zacht pitje laten garen. Als hij al lekker gestold is even omdraaien met het deksel, om aanbranden te voorkomen. Reepjes snijden en in soep ermee.
Deze soep kan zonder pasta of koolhydraten als maaltijdsoep dienst doen. Probeer maar, het vult prima.
Smakelijk.